Ga naar de bovenkant van de pagina

Hoe maak je bleekselderij lekker?

Geschreven door Gladys1980 op 16 01 2013. Aantal keer gelezen: 7672. Permalink

Hoe maak je bleekselderij lekker?

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Bleekselderij staat bekend om zijn gezonde eigenschappen. Maar niet iedereen houdt van om zomaar aan een stronk bleekselderij te knabbelen. Hoe maak je bleekselderij lekker?

Bleekselderij is een gezonde groente die vochtafdrijvend werkt en vol zit met gezonde vitaminen. Het heeft een frisse en milde smaak, maar niet iedereen vindt bleekselderij lekker.

Hoe maak je bleekselderij lekker klaar?

Bleekselderij kan gewoon rauw uit het vuistje ook heel lekker zijn, maar dan moet je wel eerst zorgen dat de taaie draadjes verwijderd zijn. Deze draadjes laten zitten is echt niet lekker! Het beste kun je de buitenkant van de stengels bleekselderij met een dunschiller schillen. Dieper liggende draden kun je zo lostrekken. Na het verwijderen van de draadjes is de bleekselderij klaar voor gebruik. Zo is bleekselderij heerlijk in een salade of op een broodje gezond.

Wat kun je doen met bleekselderij?

Je kunt nog veel meer doen met bleekselderij. Om te beginnen is bleekselderij een heerlijke groente om toe te voegen aan een lekkere en gezonde groentesoep. Kook hiervoor kleine stukjes bleekselderij mee, tegelijk met de soepgroenten. Ook aan een ratatouille van groenten is bleekselderij een goede toevoeging.

Zelf vind ik rauwe bleekselderij in gebruiken in salades het allerlekkerst. Het kan een eiersalade net een frisse bite geven en bleekselderij is ook prima te combineren met een komkommersalade.

Voor een lekker tussendoortje kun je de bleekselderij vullen met verschillende lekkere dingen. Vul de holle kant bijvoorbeeld eens met Hüttenkäse of met roomkaas met kruiden. Voor een magere variant kun je kiezen voor magere roomkaas of magere smeerkaas. Bleekselderij kun je goed combineren met vleeswaren. Je kunt het omwikkelen met een plakje ham, maar ook vullen met filet americain. Ook een stukje bleekselderij omwikkeld met een plakje runderrookvlees vind ik erg lekker. 

Deze hapjes zijn ook prima te gebruiken tijdens een koolhydraatarm dieet. Bleekselderij bevat zeer weinig koolhydraten.


Schrijf jij de eerste reactie?



Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Bleekselderij, een lekkere en heel gezonde groente

Geschreven door Avanti op 12 04 2012. Aantal keer gelezen: 5574.

Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroen gekleurde stengels van de selderijplant. Het heeft een lekker frisse smaak en is lekker als snack en in salades. Maar je kunt nog veel meer doen met bleekselderij.

Lees meer...

Top van de dag:

Schilderen op… 3 uur geleden
Zoekterm: verven op nummer…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring