Ga naar de bovenkant van de pagina

Het meest bizarre voedsel in Japan

Geschreven door vandollum op 16 07 2014. Aantal keer gelezen: 1151. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Kunst en Cultuur, Volkeren.

Ik ben een keer in Japan geweest en heb verschillend raar voedsel mogen aanschouwen. Wij Europeanen likken onze vingers af bij een heerlijke hamburger van McDonalds of een lekker ijsje, maar in Japan denken ze daar anders over.

Japan staat bekend om de ijsjes die smaken naar vis. Echt, zoek het maar op als je mij niet gelooft. De Japanse vis smakende ijsjes passen wel bij de japanners die van vis houden. Ze voegen de smaken aan het ijs toe en voilà, in plaats van een aardbeienijs of vanille-ijs heb je een zalm- of makreel-ijs. Het klinkt heel bizar maar de japanners zijn er gek op. Ik heb het zelf niet uitgeprobeerd want ik hou vis en ijs liever gescheiden.

Er is nog een ander gerecht wat ik ook bizar vind, het heet Natto. Natto is een andere Japanse voedsel-uitvinding, sojabonen worden gekookt en die gaan klonterig samen plakken. Je eet het met een lepel of met een rijststokje en je kan de massa moeilijk uit elkaar trekken, zo plakkerig worden deze samengeperste bonen. De geur van dit gerecht is afschuwelijk en daarom zullen ook veel Europeanen dit gerecht mijden. Natto is wel heel gezond omdat sojabonen essentiële eiwitten bevatten die wij als mens nodig hebben.

De japanners zijn gek op Wasabi-bier en Japanse pannenkoeken. De Japanse pannenkoeken lijkt niets op onze Nederlandse pannenkoeken, geloof me. Deze pannenkoeken worden gevuld met kool, groenten, mayonaise en 'okonomiyaki-saus' die zo´n beetje smaakt als Worcestersaus.

Als je in de levensmiddelen-winkels gaat kijken dan weet je niet wat je ziet als je vierkante meloenen ziet. Ze kweken de meloenen vierkantig omdat ze dan beter in de koelkast passen. De Japanners verkopen ook ingeblikt brood verkrijgbaar in heel veel automaten in Japan. Een favoriet in Japan zijn de gedroogde krabben die de japanners overal eten, onderweg naar het werk, op het werk en zelfs als ze relaxen in het park. Het zijn gedroogde heremietkreeften, babykrabbetjes.

Ieder land heeft zo zijn eigen voedselcultuur maar Japan breekt soms wel alle wetten. Walvis vlees wordt openlijk verkocht in Japan en is een delicatesse. Zelfs op de schoolmenu´s staat walvisvlees. Ook kwallen worden er gegeten, ze worden eerste behandeld met azijnsaus en goed gedroogd, en daarna worden de kwallen rauw gegeten door de Japannertjes.

Geef mij maar gewoon onze oerdegelijke Hollandse maaltijden, een lekkere bloemkool met een schouderkarbonade zullen de Japanners denk ik niet lusten, maar wij wel.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De… 6 dagen geleden
Zoekterm: Postcode Loterij…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring