Ga naar de bovenkant van de pagina

Het allerlekkerste vegan recept met jackfruit

Geschreven door Conny Tromp op 01 07 2020. Aantal keer gelezen: 135. Permalink

Het allerlekkerste vegan recept met jackfruit

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Voor een vegan lifestiye zijn er natuurlijk heel veel lekkere vegan recepten te vinden, maar ik vind mijn recept met jackfruit zoooo lekker, dat ik het graag met jullie wil delen.

Wat is jackfruit?

Jackfruit is een tropische vrucht die in Nederland voornamelijk in blik verkocht wordt. Door zijn vlezige structuur is jackfruit ideaal om als vleesvervanger te dienen. Pas wel op welke soort jackfruit je koopt, sommige merken zijn gezoet, deze moet je niet hebben. Ik gebruik zelf altijd blikken jackfruit van het merk Fair Trade Original. Jackfruit is neutraal van smaak, maar neemt wel heel gemakkelijk smaken van kruiden op, daarom is deze vrucht ideaal om te verwerken in lekkere kruidige gerechten. 

Vegan recept met jackfruit

Dit recept met jackfruit is heel eenvoudig en heel snel klaar. Combineer het met wat rijst (pandanrijst of basmatirijst is nog lekkerder) en gepofte zoete aardappel of zoete aardappelfrites met een lepeltje Hellmann's Vegan Mayonaise en je hebt een echte "feel good food" maaltijd.

Ingrediënten 

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik Fair Trade Original Jackfruit
  • 4 eetepels ketjap manis
  • 1 eetlepel kikkoman sojasaus
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie

Bereidingswijze

Snij de ui in stukjes en doe in een kom. Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe. Laat de stukken jackfruit uit het blik uitlekken in een vergiet. Snijd de stukken jackfruit in kleine repen of prak ze met een vork. Voeg daarna toe aan de kom. Voeg vervolgens de rest van het lijstje ingrediënten toe en roer het mengsel goed door, zodat alle ingrediënten goed gemixt zijn.

Laat de kom met het mengsel nu een half uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Roerbak het mengsel vervolgens gedurende 5 minuten in een koekenpan, voeg een half kopje water toe en laat nog 10 minuten sudderen op laag vuur. Als de ui goed gaar is, is de jackfruit klaar. 

Tip: ook heel lekker op een (hamburger)broodje of in een wrap!

 

 


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Mijn ervaring met… 7 uur geleden
Zoekterm: srichting honden…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring