Ga naar de bovenkant van de pagina

Heerlijk, al die verschillende oliebollen!!

Geschreven door rinajansen op 11 07 2011. Aantal keer gelezen: 2937. Permalink

Heerlijk, al die verschillende oliebollen!!

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Op dit moment trekt de kermis weer rond van stad naar stad en van dorp naar dorp. Op de kermis hoort natuurlijk een oliebollenkraam. Er zijn heel veel verschillende oliebollen te koop. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over verschillende oliebollen.
Wat is een oliebol? Een oliebol wordt gemaakt van bloem, gist, eieren, zout en melk. Als het beslag klaar is (laat het eerst een uur rusten zodat het deeg luchtig wordt), neem je twee lepels of een ijslepel en maak je een bolletje van het deeg. Vervolgens laat je het deeg langzaam in de hete olie zakken, in een (frituur)pan. De hete olie zorgt er namelijk voor dat het deeg bij elkaar blijft, zo ontstaat er een oliebol. Laat de oliebol nog mooi lichtbruin en gaar worden. Wanneer worden de meeste oliebollen gegeten? In Nederland is het de traditie om oliebollen te eten: • Op oudejaarsavond • Tijdens de kermis Oliebollen kun je zelf maken, of kopen bij een oliebollenkraam, bakker en supermarkt. In Nederland wordt het steeds meer traditie om de oliebol te vullen met verschillende ingrediënten zoals: • Rozijnen • Krenten • Appel • Peer • Aardbei • Pudding Zelf oliebollen bakken Wat heb je nodig om het beslag te maken: • 750 gram bloem • 40 gram gist • Halfvolle melk ¾ liter. • 2 eieren • 15 gram zout • 40 gram suiker • 50 gram margarine Om de oliebollen te vullen kun je verschillende ingrediënten gebruiken zoals appel of krenten. De hoeveelheid van deze ingrediënten is persoonlijk. Naast deze ingrediënten voor het maken van de oliebollen heb je ook nog nodig: • Plantaardige olie om de oliebollen in te bakken en poedersuiker om de oliebollen na het bakken mee te bestrooien • Een kom om het beslag in te maken • Een braadpan of frituurpan waar je de oliebollen in bakt • Twee eetlepels of een ijstang om bolletjes mee te maken • Een schuimspaan om de gare oliebollen weer uit het vet te halen Zo maak je de oliebollen • Maak de melk iets (lauw) warm. • Smelt de margarine. • Maak de gist aan (in een kopje) met de lauwe melk. • Doe de bloem in de beslagkom, maak in het midden een kuiltje, en giet in het kuiltje de gist. • Scheid de eidooiers (je hebt alleen het eigeel nodig). • Doe vervolgens de suiker, het zout en de eidooiers in de kom. • Meng al deze ingrediënten. • Leg een vochtige doek over de beslagkom en laat het geheel op een lauwwarme plaats ongeveer 1 uur rijzen. • Als je de oliebollen wilt vullen met appel is het nu tijd om de appels te schillen en in kleine stukjes te snijden. • Roer na het rijzen deze appels door het beslag en laat het geheel nogmaals 1 uur rijzen. • Breng de olie op een temperatuur van 180 graden. • Neem de ijstang, dompel deze even in de hete olie (het deeg blijft dan niet plakken aan de lepel) en schep een bol deeg die je vervolgens in de hete olie laat zakken. • Bak de oliebollen gaar en licht bruin. Mijn ervaring met oliebollen Ik bak regelmatig zelf oliebollen of het nu oudjaar is of niet. Ik ben namelijk gek op oliebollen. Naast de gewone oliebollen vind ik de oliebollen met de verschillende ingrediënten ook heel erg lekker. Als er kermis in de beurt is ga ik dan ook altijd naar de oliebollenkraam om verschillende smaken oliebollen te kopen. Op dit moment heb ik weer heerlijke oliebollen in huis zoals: aardbei, appel, peer en pudding. Heerlijk!!! Heb jij ervaring met oliebollen? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Oliebollen zonder ei en koemelk

Geschreven door Gladys1980 op 06 09 2012. Aantal keer gelezen: 6193.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Wanneer iemand geen oliebollen kan eten vanwege een allergie voor koemelk, kan men de meeste oliebollen die in de winkel te koop zijn niet eten. Nagenoeg alle oliebollen bevatten namelijk koemelk. Ook voor mensen die allergisch zijn voor kippenei, kunnen er problemen ontstaan daar er soms ei verwerkt is in oliebollen.



Lees meer...

De lekkerste oliebollen maak je zelf

Geschreven door Merel op 30 12 2013. Aantal keer gelezen: 1463.

Oliebollen bakken, altijd weer een feest! Op 30 december is het weer zover, dan begint het oliebollen bakken weer. Ik heb al weer heel veel recepten!



Lees meer...

Oliebollen of appelbeignets?

Geschreven door dianadivera op 03 01 2014. Aantal keer gelezen: 1337.

Ieder jaar val ik weer door de mand; ik heb toch weer van oliebollen gesnoept. Drie jaar geleden werd ik er nog ontzettend misselijk van, tot overgeven aan toe. Het jaar daarna zou ik ervan moeten hebben geleerd, zou je zeggen. En toch nam ik er weer een paar. Deze smaakten beter. Vanwaar toch steeds die lekkere trek in oliebollen?



Lees meer...

Weggeven

Geschreven door Sundari op 12 01 2014. Aantal keer gelezen: 1377.

Het geeft een goed gevoel als je iemand blij kunt maken door iets weg te geven. Soms is weggeven zo makkelijk dat het eigenlijk niets voorstelt, maar soms betekent weggeven heel wat meer.



Lees meer...

Top van de dag:

Oliebollen zonder… 2 weken geleden
Zoekterm: oliebollen zonder…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring