Ga naar de bovenkant van de pagina

Gezellige hapjes voor weinig geld

Geschreven door Sundari op 30 11 2013. Aantal keer gelezen: 1891. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Ze zijn er weer, die donkere herfst- en winteravonden die je echt een beetje gezellig moet maken en natuurlijk komen 5 december en Kerst er ook al weer aan. Iets lekkers hoort erbij, maar je kunt niet veel uitgeven. Wat doe je dan? 

Het is echt niet zo moeilijk om het gezellig te maken voor weinig geld, vroeger deden de mensen dat ook zonder meteen een kar vol spullen te halen in de supermarkt. Koop een beetje slim in, steek zelf je handen uit de mouwen en dan lukt het best.

Als je kant en klare snacks wilt kopen, kijk dan eens onderin het schap in de supermarkt. Daar vind je dingen die maar heel weinig kosten zoals die ouderwetse zoute stokjes en ringetjes, gewone zoute of ongezouten pinda's en dat soort dingen. 

Als jezelf popcorn maakt, is dat ook heel goedkoop. Je kunt zoete of zoute popcorn maken en zelfs experimenteren met andere kruiden zoals kerrie voor een heel andere smaak.

Pinda's in de dop zijn niet alleen lekker voor vogeltjes en het is ook best gezellig om met elkaar je eigen pinda's te pellen. Je kunt ook zelf walnoten, hazelnoten etc. kraken in plaats van pinda's pellen.  

Hou je van een mengsel van noten, rozijnen enzovoorts, dan kun je geld besparen door de ingrediënten los te kopen in goedkope grote zakken en ze zelf te mengen. Bewaar ze in een goed afgesloten bus en je kunt er een hele tijd mee toe.

Rauwkost hapjes zijn lekker en goedkoop. Neem de groente van het seizoen voor de voordeligste versie en maak er een goedkoop dipsausje bij. 

Hapjes die je alleen maar hoeft op te warmen in de oven zijn meestal duurder dan hapjes die je zelf frituurt. Ze zijn wel vaak minder vet dus denk even na voor je koopt.

Een goedkoop warm hapje zijn kleine cocktailworstjes of gehaktballetjes die je kunt serveren met verschillende sausjes, bijvoorbeeld satésaus of een pittige ketchup. 

Van een restje nasi of bami en een pakje bladerdeeg, maak je in een wip een schaal spotgoedkope warme hapjes.

Natuurlijk wil je ook wel iets drinken. Je ziet in de winkel nu spotgoedkope flessen Glühwein. Ik persoonlijk vind ze wat chemisch smaken, maar veel mensen vinden ze heerlijk. Van een goedkope fles wijn, een kaneelstokje, wat kruidnagels en eventueel plakjes sinaasappel en een paar klontjes suiker maak je in no time je eigen Glühwein.

Ook warme cider is heerlijk. Cider is een soort appelwijn die je tegenwoordig ook in Nederland kunt kopen. Neem niet de zoete, want die is warm niet lekker! Ook hier weer lekker opwarmen met kaneel en eventueel kruidnagel. Voor de kinderen maak je op dezelfde manier een heerlijke warme cider van een pak appelsap.

Een gewoon niet te duur wijntje kan natuurlijk ook. De Kaapse Pracht van de Aldi is lekker en niet duur. Maar als je het echt goedkoop wilt houden, kun je natuurlijk ook een lekker koel glas water (uit de kraan) nemen. Niet feestelijk, zeg je? Nou, dan doe je het in een heel mooi glas, met een drupje citroensap uit een flesje erbij. Een klein stukje fruit of takje munt uit de pot in de keuken en eventueel een rietje en het lijkt al heel wat. Eventueel een klein scheutje aanmaaklimonade voor de kleur of een drupje van een alcoholische drank voor een super effect. Echte gezelligheid zit van binnen en niet in dure dingen waarmee je indruk maakt.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Hapjes garneren, versieren en opdienen

Geschreven door An9ela op 23 11 2013. Aantal keer gelezen: 2518.

Iedereen kent wel de uitspraak: 'Het oog wil ook wat'. En dat is ook niet voor niets. Als je een rommelig dienblad ziet staan met her en der wat schaaltjes, vol met een simpel sausje, gehaktballetjes, een simpele salade of andere hapjes, dan krijg je misschien wel een beetje trek, maar je zult sneller zin hebben om alles op te eten als alles mooi gegarneerd en versierd is.



Lees meer...

De kunst van het garneren

Geschreven door Sundari op 28 11 2013. Aantal keer gelezen: 1319.

Garneren is eigenlijk het versieren van een een gerecht of schotel. Dat kan van alles zijn van een takje peterselie erop leggen tot een kunstwerk gesneden uit een wortel of een andere groente toevoegen. Wij Nederlanders zijn niet zo heel erg van het garneren, het takje peterselie of een snufje nootmuskaat is vaak al genoeg. Maar met de feestdagen op komst wil je misschien toch weleens iets anders proberen.



Lees meer...

Top van de dag:

Ervaringen met… Gisteren
Zoekterm: forsteo…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring