Ga naar de bovenkant van de pagina

Gevulde eieren op verschillende manieren

Geschreven door An9ela op 18 11 2013. Aantal keer gelezen: 1178. Permalink

Categorieën: Entertainment, Recensies.

Gevulde eieren zijn een ideale snack op feestjes of gewoon heerlijk bij de borrel. Ze zijn niet bijster moeilijk om te maken en je kunt ze op diverse manieren bereiden, zodat je verschillende smaken krijgt. Ik zal enkele manieren beschrijven, zodat ook jij straks de blits maakt op je eigen feest.

Ik kreeg eens van een vriendin te horen dat ze zo slecht is met koken dat zelfs haar gevulde eieren telkens mislukken. Elk gevuld ei begint met de basis; goed laten koken zodat ze hard worden. Na deze stap is het helemaal niet moeilijk om gevulde eieren te maken.

  • Al deze varianten beginnen met de basis. Ik ga nu even uit van 10 gevulde eitjes.
  • Doe 5 eieren in een pan en vul deze met voldoende water, zodat de eieren onder water staan.
  • Laat het water koken en laat de eieren dan nog circa 10 minuten koken. Zo word het eigeel goed hard. Meestal weet ik dat de eieren perfect zijn als één van de eieren een barstje krijgt in de schil.
  • Zodra de eieren goed hebben gekookt, haal je de pan van het vuur, gooit het hete water weg en laat de eieren 'schrikken' door er koud water over te laten stromen. Zet de kraan op de koude stand en houd de pan een beetje scheef. Laat de straal water nu telkens over alle eieren stromen. Herhaal dit ongeveer 8 tot 10 keer. De eieren zijn dan koud genoeg om te pellen. Als de eieren namelijk te warm zijn, kun je je vingers branden.
  • Pel de eieren en snijd ze allemaal in de lengte doormidden.
  • Verwijder het eigeel door het ei heel zachtjes in te knijpen. In de meeste gevallen valt het eigeel er dan heel gemakkelijk uit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je heel voorzichtig het eigeel verwijderen met een theelepeltje.
  • Doe al het eigeel in een kom en prak dit fijn met een vork.

Gevulde eieren met ui

Benodigdheden voor 10 stuks:

  • 5 Eieren
  • 1 Kleine ui
  • Beetje mayonaise
  • Beetje curry
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Begin met de basis. Dus koken, eigeel verwijderen en prakken.
  • Snipper de kleine ui heel fijn en voeg dit samen met wat mayonaise en curry toe aan het eigeel en meng alles goed.
  • Voeg zoveel toe dat je een smeuïg prakje krijgt.
  • Voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
  • Vul de eieren (het eiwit) met het prakje en doe daar bovenop een klein toefje mayonaise en/of curry.

Extra gevulde eieren

Benodigdheden voor 10 stuks:

  • 5 eieren
  • Beetje mayonaise
  • Beetje curry
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 plakjes schouderham
  • 2 plakjes bacon

Bereidingswijze:

  • Koken, eigeel verwijderen, prakken.
  • Snijd de bacon in 10 gelijke stukjes en de ham in heel fijne stukjes.
  • Meng de ham, curry, mayonaise en zout en peper door het eigeel.
  • Leg een stukje bacon op de bodem van het 'lege ei' en vul de eieren met het mengsel.
  • Let op: bacon is zelf al zoutig, dus wees voorzichtig met zout en peper.

Gevulde eieren met knoflook

Benodigdheden voor 10 stuks:

  • 5 Eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Knoflooksaus
  • 10 Blaadjes peterselie

Bereidingswijze:

  • Koken, eigeel verwijderen, prakken.
  • Voeg er knoflooksaus aan toe tot je een smeuïg papje krijgt en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de eieren met het mengsel en garneer elk gevuld ei met een blaadje peterselie.

Eet smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Heerlijke gevulde eieren naar oma's recept

Geschreven door Avanti op 20 10 2011. Aantal keer gelezen: 4838.

Gevulde eieren zijn nog altijd een populair hapje, maar meestal zijn ze nogal flauw of zuur. Mijn oma had een heerlijk recept waar de familie geen genoeg van kon krijgen. Ik maak ze nog steeds met variaties van mijzelf.

Lees meer...

Top van de dag:

Ik kweek mijn… 7 uur geleden
Zoekterm: kalebassen kweken

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring