Ga naar de bovenkant van de pagina

Een winterse verwennerij: warme chocolademelk met slagroom!

Geschreven door nelleke1972 op 12 10 2011. Aantal keer gelezen: 7765. Permalink

Een winterse verwennerij: warme chocolademelk met slagroom!

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Nu het weer fris wordt en we van die koude regenachtige herfstdagen krijgen, wordt het weer tijd voor heerlijke warme chocolademelk met slagroom! Lekker voor de kinderen als ze uit school komen en lekker voor mezelf als ik een eind gefietst of gewandeld heb.
Je kunt warme chocolademelk op veel manieren klaarmaken. Bijvoorbeeld met losse cacao, suiker en melk, of met een zakje waar je warm water bij moet doen. Hier vinden we de volle chocomel van Nutricia het beste smaken. De basis voor warme chocolademelk Als basis kies ik meestal voor de volle chocolademelk van Nutricia, je weet wel, het bekende gele pak. Alhoewel Nutricia ook een halfvolle en een light variant heeft, vinden wij de volle variant het lekkerste. In een pak chocolademelk van Nutricia zit een liter, wat voldoende is voor vier glazen verwennerij. De ingrediënten zijn: • gedeeltelijk afgeroomde melk • suiker • cacao • carrageen. De voedingswaarde is 84 Kcal. per 100 ml, wat warme chocolademelk dus wel een calorierijk tussendoortje maakt. Hoe maak ik onze warme chocolademelk met slagroom klaar? Ik zet vier glazen vol met warm water, zodat ze lekker voorverwarmen. Per persoon giet ik vervolgens 250 ml. chocolademelk in een steelpan en verwarm dit zover tot het net niet kookt. Ondertussen klop ik dit met een garde voortdurend door, zodat de drank lekker schuimig wordt. Als het bijna kookt, de pan van het vuur halen. Nadat je de glazen met warm water hebt leeggegooid, kun je inhoud van de steelpan over de vier glazen verdelen. Voor volwassenen is het lekker er eventueel een eetlepel rum, of twee eetlepels advokaat aan toe te voegen. Als je dat wilt, dan kun dat het beste eerst in het glas doen, voor je de warme chocolademelk opgiet. Tot slot maak je de traktatie af door slagroom over de glazen te verdelen. Persoonlijk kies ik het liefst voor de bussen Kant en Klare slagroom van Friesche Vlag. Per glas chocolademelk verdeel ik 2 eetlepels van deze gezoete slagroom. Pas op dat je het voorzichtig toevoegt, anders loopt de chocolademelk over de rand. En dan genieten maar! Lekker bij de open haard, met kaarsjes op tafel en iets te knabbelen, bijvoorbeeld dikke speculaas of pepernoten. Heb jij ervaring met warme chocolademelk? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Lekkere warme chocolademelk met slagroom!

Geschreven door justme op 12 12 2011. Aantal keer gelezen: 3120.

Wat is er nou lekkerder dan een lekkere kop warme chocolademelk met een dikke laag slagroom? Zowel uit de magnetron als warm gemaakt in een pannetje is het een heerlijke traktatie!

Lees meer...

Winterweer, tijd voor warme chocolademelk

Geschreven door Noor op 22 01 2013. Aantal keer gelezen: 2066.

Heerlijk als het koud is om dan warme chocolademelk te drinken! Maar wat is goede chocolademelk? Het logo verraadt het u waarschijnlijk al, maar lees gerust even verder.

Lees meer...

Top van de dag:

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring