Ga naar de bovenkant van de pagina

Een stoofschotel zoals mijn moeder hem maakt

Geschreven door Mereltje op 25 07 2011. Aantal keer gelezen: 1970. Permalink

Een stoofschotel zoals mijn moeder hem maakt

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Deze heerlijke stoofschotel is niet moeilijk te maken, ook is het niet ontzettend veel werk, het moet alleen wel een tijdje pruttelen, dus je moet in de buurt blijven.

Stoofschotel zoals mijn moeder hem maakt

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • ruim anderhalve kilo magere runderlapjes
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 70 gram boter
  • een scheut olijfolie
  • zout
  • verse peper
  • kilo tomaten
  • kilo uien
  • 200 gram champignons
  • 2 groene paprika’s
  • ketchup hot
  • eventueel maïzena of allesbinder

Aan de slag:

  • De magere runderlapjes in blokjes snijden en inwrijven met zout en peper, laat dit even intrekken.
  • De uien snipperen en de champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Tomaten snijden en in 4 stukken snijden. Paprika’s schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • De spekblokjes in een koekenpan op een laag vuur uit bakken, daarna even uit de pan scheppen.
  • In het bakvet van de spekjes de uien licht bakken en dan de champignons erbij doen. Even omroeren en alles bruinbakken. Zet dan het vuur even uit en laat de pan staan.
  • Neem een braadpan of wok (met deksel)
  • Doe de boter en een scheut olijfolie in de pan en laat het bruin worden
  • Voeg dan de vleesblokjes toe en bak ze bruin, af en toe om scheppen.
  • Is het vlees aan alle kanten goed bruin, dan een scheut warm water toevoegen.
  • Doe daar vervolgens de tomaten, paprika, ui, champignons en spekblokjes bij en doe er een scheut tomaten ketchup hot in.
  • Alles even goed omroeren en het deksel op de pan doen, zet het vuur laag.
  • Laat nu dit alles ongeveer twee en een half uur pruttelen, af en toe even om roeren. Soms moet je later nog eens een beetje water toevoegen, wanneer het te hard gaat bakken (je bent waarschijnlijk iets te zuinig geweest met het water in het begin)
  • Na twee en een half uur is alles goed gaar en zijn de smaken mooi gemengd. Is de stoofpot wat dun naar jou mening (misschien iets te scheutig geweest met water) kun je het binden met maïzena of allesbinder.

Deze stoofschotel is een lekker gerecht wat je kun combineren met rijst, aardappels, aardappelpuree enz. Eventueel nog een frisse salade erbij en je hebt een uitgebreide maaltijd. In ons gezin is iedereen er dol op.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Dukan Dieet: de… 11 min geleden
Zoekterm: dukan pannenkoek

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring