Ga naar de bovenkant van de pagina

Een pepernotentaart maken voor pakjesavond

Geschreven door TekstschrijverT op 20 10 2011. Aantal keer gelezen: 5762. Permalink

Een pepernotentaart maken voor pakjesavond

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Vanaf begin september vindt je de pepernoten en andere sinterklaaslekkernijen al in de winkel, dit terwijl Sinterklaas toch echt pas in November zijn intocht in Nederland viert. Echter is Sinterklaas een echt snoepfeest met veel traditionele gerechten zoals pepernoten, marsepein en speculaas. Naast deze traditonele gerechten kun je ook heerlijke andere sinterklaasrecepten bereiden, zoals een pepernotentaart met monchou en abrikozenjam
Sinterklaas is een echt snoepfeest, maar ook feest met veel gezelligheid. Hierbij kun je denken aan pakjesavond, maar ook het gezellig samen met de kinderen pepernoten bakken of figuurtjes maken van marsepein. Rond 5 december bak ik ieder jaar een lekkere taart. Het ene jaar maak ik een uitgebreide taart met fondant en marsepein de ander jaar weer een simpelere taart. Zo heb ik enkele jaren geleden de onderstaande taart eens gemaakt. Het simpele van deze taart is dat deze niet in de oven hoeft en de bereidingstijd is kort. Echter werd juist deze simpele taart de favoriete sinterklaastaart van de familie. Recept: Pepernotentaart met monchou Ingrediënten: • 200 gram pepernoten (geen kruidnoten) • 100 gram boter (gebruik vloeibare boter uit de fles) • 100 gram gewelde en uitgelekte abrikozen • 300 gram monchou • 3 eetlepels abrikozenjam Bereidingswijze: Verkruimel de pepernoten met de blender. Roer er de vloeibare boter door, zodat er een compact deeg ontstaat. Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg. Laat het deeg in de springvorm in ongeveer 30 minuten hard worden in de koelkast. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Roer er de monchou of andere roomkaas naar keuze doorheen. Verhit de abrikozenjam in een steelpannetje. Roer er de rest van de abrikozen erdoor. Bestrijk de taartbodem met het jammengsel. Bedek met het roomkaasmengsel. Bedek de roomkaas met een toplaag van pepernoten. Laat de pepernotentaart in 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven. Heb jij ervaring met het maken van een sinterklaastaart? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De borduurpaketten… 4 uur geleden
Zoekterm: borduurpakketten

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring