Een minilening afsluiten, handig of een risico?
Geschreven door Redactie op 11 09 2010. Aantal keer gelezen: 3700. Permalink
Categorieën:
Financieel en Zakelijk,
Leningen en Hypotheken.
Een minilening of
flitslening is een lening die je via internet of via je telefoon af kunt sluiten om snel geld te kunnen lenen. Dit lijkt handig, maar er zitten veel risico's aan vast.
Wat is een minilening?
Bij een minilening (ook wel
flitslening of
minikrediet genoemd) kun je een bedrag lenen, wat vervolgens binnen 10 minuten op je rekening staat. Een minilening kun je snel en gemakkelijk afsluiten via internet of via je telefoon. Het gaat om relatief kleine bedragen: van een paar honderd euro tot maximaal duizend euro. Een minilening lijkt een ideale oplossing. Je hebt snel geld nodig, bijvoorbeeld wanneer je in een elektronicawinkel staat en die mooie televisie ziet, die je eigenlijk niet kan betalen. Of wanneer je binnen een paar uur een schuldeiser moet betalen die anders een deurwaarder op je dak stuurt.
Wat kost een minilening?
Voor een minilening betaal je een hoog bedrag aan
rente. De
rente kan wel oplopen tot 25%. Dit zorgt ervoor dat je veel meer geld moet terugbetalen, dan dat je hebt geleend. Dat doet veel meer pijn in je portemonnee, dan wanneer je eerst voor het bedrag gespaard zou hebben. Bovendien kan het zijn dat je na de vastgestelde looptijd van de lening het geleende bedrag niet kunt terugbetalen. Op dat moment worden er nog hogere kosten aan rente berekend. Een minilening of
minikrediet kan door iedereen zomaar worden afgesloten, zelfs wanneer je een BKR notering hebt.
Is een minilening handig?
Een minilening of minikrediet is handig door het gemak waarmee deze afgesloten kan worden. Maar er zit heel veel risico aan. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen die een minilening afsluiten al schulden hebben. Op deze manier trachten zij het ene gat met het andere te vullen. Door het weer afsluiten van een lening raken zij nog dieper in de financiƫle problemen. Bovendien betaal je uiteindelijk veel meer dan dat het product waar je de lening voor hebt afgesloten, een minilening is dus zeer onvoordelig. Wanneer je het geleende bedrag aan het einde van de looptijd ook nog eens niet kan terugbetalen, worden de kosten nog hoger waardoor sommige mensen meer dan het dubbele dienen terug te betalen.
Grabbits! wil graag jouw
ervaring met het afsluiten van een minilening plaatsen. Heb jij
ervaring met een minilening, flitslening of minikrediet? Werkte het voor jou? Of pakte het heel nadeling uit en wil je je verhaal met anderen delen?
Meld je dan aan en begin met
schrijven!
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.