Ga naar de bovenkant van de pagina

Een echte Bossche bol!

Geschreven door rinajansen op 06 08 2011. Aantal keer gelezen: 3059. Permalink

Een echte Bossche bol!

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

In het weekend, tijdens een verjaardag of als er visite komt hebben wij regelmatig Bossche bollen in huis. Ik bedoel dan ook de echte Bossche bollen en geen moorkoppen. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen met de Bossche bollen.
In het begin van de twintigste eeuw maakte een bakker in ‘s-Hertogenbosch, een soes die hij vulde met banketbakkersroom en vervolgens glazuurde met gesmolten cacao. Dit gebak werd een moorkop genoemd. In het jaar 1920 kwam de Haagse bakker Henri van der Zijde naar ‘s-Hertogenbosch en hij bedacht een variant op deze moorkop. Hij vulde de soes met echte slagroom en overgoot het geheel met echte pure chocolade. De Bossche bol was geboren. De meeste mensen vinden het eten van een Bossche bol erg moeilijk. De chocolade valt er meestal vanaf zodra je het gebaksvorkje in de Bossche bol steekt. In Den Bosch heeft men hier een oplossing voor. Zij zetten de Bossche bol op zijn kop. De harde chocolade zorgt dan voor een stevige bodem en men begint met het eten van de zachte onderkant. Mijn ervaring met Bossche bollen De meeste mensen, en dat geldt ook voor ons, kennen de moorkop als gebakje. Als je dan nog nooit een echte Bossche Bol hebt gegeten, zijn deze moorkoppen ook erg lekker. Maar als je eenmaal een echte Bossche bol hebt gegeten, dan wil je echt niet anders meer. Een collega van mijn man woont in Den Bosch en vertelde ons vaak dat alleen bij hen echte Bossche bollen verkrijgbaar zijn en dat deze wat betreft smaak heel anders zijn. Wij geloofden dit niet echt, zoveel verschil kon er toch niet zijn. De moorkoppen die wij hier kopen zijn ook erg lekker. Totdat deze collega voor ons Bossche bollen meebracht, vanaf die dag zijn wij verkocht aan de echte Bossche bollen. Het is duidelijk proefbaar dat er echte slagroom in dit gebak zit en dat de buitenkant met echte pure chocolade is overgoten. Deze chocolade smelt ook niet zomaar, tijdens het eten van de Bossche bol. Als je nog nooit een echte Bossche bol hebt gegeten raad ik je toch aan om dit een keer te doen. Je zult versteld staan van het verschil wat betreft smaakbeleving. Heb jij ervaring met speciaal gebak? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Roomsoezen, Bossche bollen en moorkoppen

Geschreven door Avanti op 19 07 2012. Aantal keer gelezen: 2599.

Roomsoezen, Bossche bollen, moorkoppen, allemaal namen voor variaties op hetzelfde thema: een bol van soezendeeg gevuld met slagroom. Grappig is dat roomsoezen over de hele wereld bekend zijn en dat er heel veel variaties zijn. Al zien ze er wat anders uit, ze zijn allemaal even lekker.



Lees meer...

Top van de dag:

Aquariumstenen en… 2 dagen geleden
Zoekterm: aquarium stenen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring