Ga naar de bovenkant van de pagina

De voordelen van balsamico-azijn

Geschreven door vandollum op 22 12 2014. Aantal keer gelezen: 765. Permalink

Categorieën: Gezondheid en Welzijn, Gezonde Voeding.

Al sinds twee jaar gebruik ik vaak balsamico-azijn omdat er gezegd werd dat deze azijn het risico verminderde op hart en vaatziekten, kanker en andere ziekten. Het zou ook het verouderingsproces tegen gaan.

Balsamico-azijn is afkomstig uit Italië en hij is dik, stroopachtig en wordt gemaakt van gekookte druiven. De azijn wordt verouderd voor enkele jaren om de beste azijn te bewerkstelligen. Hij wordt bereidt in Modena, Italië, waar hij gemaakt wordt van Trebbiano druiven.

Deze azijn smaakt niet zo scherp als de normale azijn soorten en hij staat vaak tussen de andere azijn in, in de supermarkt maar veel mensen zien hem niet of kennen hem niet eens. Balsamico-azijn heeft een rijke zoete smaak en wordt veel gebruikt in marinades, bij dressings, als dip of bij desserts. Deze azijn wordt steeds populairder, alleen al vanwege de gezondheidsvoordelen.

Balsamico-azijn bevat voedingstoffen zoals calcium, kalium, ijzer, mangaan, fosfor en magnesium. Deze stoffen hebben antioxiderende werking die ons beschermen tegen vrije radicalen die ons ziek kunnen maken. De stoffen gaan het verouderingsproces tegen en beschermt je zelfs tegen kanker. Je immuunsysteem wordt erdoor versterkt en de azijn heeft alleen maar een positieve werking op hart en bloedvaten.

Balsamico-azijn moet je zien als een natuurlijke pijnstiller die al in de oudheid werd gebruikt om pijn te verlichten. Mensen gebruiken het als ze migraine of ernstige hoofdpijn hebben, maar ook om infecties te behandelen. De spijsvertering gaat er ook op vooruit door de balsamico-azijn en je kan zelfs een verdunde versie gebruiken om nagel infecties te behandelen.

Balsamico-azijn kan ook goed gebruikt worden als je gewicht wilt verliezen of om je gewicht onder controle te houden. Een theelepel azijn komt overeen met 5 calorieën, dus vormt het een goede basis voor dressings of mayonaise. De azijn zorgt er ook voor dat diabetespatiënten het kunnen gebruiken omdat het suikergehalte laag is.

Kijk wel uit als je balsamico-azijn gaat aanschaffen, dat je de echte hebt. Vaak worden er nagemaakte soorten aangeboden die niet dezelfde stoffen bevatten. Wanneer je wel de juiste hebt, echt afkomstig uit Italië, dan heeft dat alleen maar zijn gezondheidsvoordelen. Je botten worden versterkt, het verouderingsproces wordt tegengehouden, je voorkomt bloedarmoede, je kan je bloedsuikerspiegel er mee regelen en je hoofdpijn of migraine wordt er minder door.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Geef poppen een… 2 min geleden
Zoekterm: stift uit poppen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring