Ga naar de bovenkant van de pagina

De trucs van restaurants

Geschreven door vandollum op 14 11 2015. Aantal keer gelezen: 594. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Restaurants.

Indien je uit eten gaat heb je een bepaald bedrag in je hoofd wat je wilt spenderen. Meestal geven mensen meer uit en ook ik heb me daar al schuldig aan gemaakt. Restaurants echter hebben van die trucs die zij toepassen om mensen meer te laten betalen. Een vriendin van mij heeft een restaurant in een klein dorpje in Zuid-Limburg en zij gaf mij aan welke trucs zij gebruiken.

Je kent het wel, je komt in een wat chiquer restaurant binnen en je zetelt jezelf op de stoel. Daar krijg je van het huis natuurlijk een amuse of een ander zoutig hapje. Die hapjes zijn echter zo zoutig dat je er dorst van krijgt, dus automatisch ga je meer drinken bestellen. Je wilt tenslotte je dorst lessen. Vermijd deze gratis hapjes zodat de rekening niet oploopt.

Restaurants  maken soms van die moeilijke menukaarten. Het is vaak moeilijk om nu te bepalen welke prijzen duur zijn of niet. Daarom doen zij dat ook, want ik heb zelf wel eens wat wijntjes gedronken of een Bacardi cola en dat deed mijn rekening hoog oplopen. De drankjes zijn altijd duur vergeleken bij het eten.

Nog zo’n truc is dat ze Spaanse en Franse namen nemen voor hun gerechten. Vaak moet je de taal al spreken om te kunnen begrijpen wat het gerecht inhoudt. Indien ze een goedkope benaming zouden kiezen, dan zouden mensen minder betalen, daarom doen zij dat. De dure Spaanse en Franse termen, daar betaal je voor. Ze wisselen ook met de prijzen en gooien goedkope en dure prijzen afwisselend op de menukaart. Zo raak je wel eens in de war en betaalt dan voor een duur gerecht. Zoek naar goedkope maaltijden op de kaart en laat je door een ober of serveerster niet pushen. 

Ook zoiets, de wijnkaart, vaak maak je er geen wijs uit en ik heb wel eens gehad dat ik dacht: daar staat een wijn van de Aldi waarvoor zij het tiendubbele vragen. Maar zo werkt deze business nu eenmaal. Ze kopen dure flessen wijn in of juist goedkope en verkopen ze duur. Ze verleiden je ook om meer te drinken, daarom komen ze ook altijd wijn bijschenken als je aan het eten bent. Hoe vlugger de fles wijn of champagne leeg is, hoe eerder je bij hen een nieuwe bestelt.

Ook de specials zijn vaak geen specials. Je betaalt er veel teveel voor en vaak zijn die gerechten al verouderd. Let op dit soort dingen, dan bespaar je tenminste geld als je eens een keer uit eten gaat. 


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Panettone van… 7 uur geleden
Zoekterm: panettone kopen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring