Geschreven door Nathalie Klaassen op 08 02 2016. Aantal keer gelezen: 1285. Permalink
Categorieën:
Dieren en Natuur,
Huisdieren.
De Noorse boskat is best al een oud ras. Hij is ontstaan ruim 500 jaar geleden. Sommige mensen denken zelfs dat het ras al ouder is.
De Noorse boskat staat ook wel bekend als Noren of boskat. In de Noorse mythologie wordt hij ook wel sprookjeskat genoemd. De Noorse boskat is ontstaan door natuurlijke selectie. Alleen de sterkste kat met de dikste en waterdichte vacht, langste poten kon overleven in het koude en harde klimaat van Noorwegen. Nog steeds zijn er wilde Noren. Hun kleur verschilt van leefomgeving. Langs de kust zijn het meestal zwarte en blauwe Noren. De gestreepte zie je voornamelijk in het midden en oosten, omdat ze daar een goede schutkleur hebben. De Noorse boskat was voor het eerst op een show te zien in 1938. Maar werd toch pas in 1976 internationaal erkend.
De Noorse boskat is verdeeld in 9 groepen:
Het is een grote, gespierde kat met een lang lichaam. De katers wegen tussen de 5 en de 10 kilo. De poezen tussen de 3,5 en 6 kilo. Ze staan hoog op hun poten, maar de achterpoten zijn niet langer dan hun voorpoten.
Hun oren zijn groot en open en hebben lynxachtige pluimen. De ogen zijn groot en ovaal, goed open en staan ovaal geplaatst. Ze hebben een alerte blik. Alle oogkleuren zijn toegestaan. De staart is lang en borstelig en als je hem over de rug legt moet hij op de schouderbladen komen. Maar het liefste in de nek. De vacht is half langharig. En ze hebben een wollige ondervacht. De vacht mag alle kleuren hebben behalve de Siamees tekening. De x kleuren, chocolate, lilac, cinnamon en fawn zijn nog niet erkend. De kleur golden is sinds kort erkend en alle hoeveelheid wit is toegestaan.
De Noorse boskat is moedig en kent geen angst. Ze accepteren een nieuwe situatie gemakkelijk en zijn niet nerveus of rusteloos. Ze zijn gek op aandacht en kunnen makkelijk samenleven met honden en andere katten. Wel stellen ze klimmogelijkheden erg op prijs. Geef ze dus ook iets waar ze zich in uit kunnen leven met krabben en klimmen. Ze leren snel, dus spelenderwijs kun je ze leren iets te apporteren, aan een tuigje te lopen en tegen je te praten.
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
Recepten die… 3 dagen geleden
Zoekterm: https:/…
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com