Ga naar de bovenkant van de pagina

De lekkerste nasi maak je met Faja Lobi Nasi Trafasie

Geschreven door Gladys1980 op 08 03 2012. Aantal keer gelezen: 3593. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Nasi kun je op verschillende manieren maken. De meeste mensen gebruiken een zakje nasimix om een lekkere nasismaak aan het gerecht te geven. Maar sinds ik Faja Lobi Nasi Trafasie heb ontdekt zijn de zakjes bij mij taboe in de keuken.
Wat is Faja Lobi? Faja Lobi is een producent van een serie Surinaamse producten die gebruikt kunnen worden als basis voor vele gerechten. De producten van Faja Lobi geven gerechten de authentieke Surinaamse smaak, doordat er gebruik gemaakt wordt van speciale kruidensamenstellingen. De producten van Faja Lobi worden voornamelijk gemaakt uit plantaardige producten en bevatten geen vet en geen smaakversterkers. Faja Lobi Nasi Trafasi Faja Lobi Nasi Trafasie is een vloeibare kruidenmix voor nasi speciaal. Deze kruidenmix bevat de volgende ingrediënten: • Sojasaus • Uien • Zout • Water • Kruiden • Specerijen • Zetmeel • Conserveermiddel E211 Het product bevat geen kleur-, geur- of smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs. Faja Lobi Nasi Trafasi zit in een potje van 360 ml. Het is een vloeibare, licht stroperige saus, waarvan je niet veel hoeft te gebruiken. Met een potje saus doe je dus meerdere keren. Voor een maaltijd van 4 personen heb je slechts 5 eetlepels kruidenmix nodig. Je kunt naar smaak ook meer of minder gebruiken. Mijn nasi met Nasi Trafasi Sinds een collega mij tipte over de Nasi Trafasi van Faja Lobi, ben ik deze gaan proberen. Op het potje staat hoe je nasi moet maken, maar ik geef er mijn eigen draai aan. Ik hou namelijk wel van een snelle en makkelijke maaltijd, voor als er eens niet zoveel tijd is om uitgebreid te koken. Ik maak de nasi met de volgende ingrediënten: • Rijst voor 4 personen • Een bamipakket (ja, een bamipakket. Dit vind ik lekkerder dan een nasipakket). • 3 stuks kipfilet. • 5 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasi Dit gerecht is echt in een mum van tijd klaar. Snelkookrijst 9 minuten laten koken. Het bamipakket met in blokjes gesneden kipfilet roerbakken in 4 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan. Vervolgens de 5 eetlepels Nasi Trafasi erbij en goed doorroeren. Als laatste de rijst erbij en deze al omscheppend nog even meebakken. Soms gebruik ik in plaats van kipfilet wat varkensfilet en in blokjes gesneden ham. Let op: de saus bevat voldoende zout. Voeg geen zout toe bij de rijst, wanneer je deze kookt of bij het roerbakmengsel. Het resultaat: een heerlijke, smakelijke nasi. De smaak is licht pittig. Wanneer je van een pittigere nasi houdt, kun je meer saus gebruiken of er Sambal Badjak bij serveren. Naast de nasi serveer ik altijd nog wat seroendeng, atjar tjampoer en gebakken uitjes. Als ik meer tijd heb om te koken, maak ik ook nog zelf satéstokjes van kipfilet, gemarineerd met een mix voor saté van Conimex.

Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Hoe maak je zelf… 11 uur geleden
Zoekterm: Rijst lijm

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring