Geschreven door A Belle op 18 11 2013. Aantal keer gelezen: 3269. Permalink
Categorieën:
Dieren en Natuur,
Huisdieren.
Jazeker, deze kwartel bestaat echt. In eerste instantie wilde ik het ook niet geloven, maar toen wij een aantal kwartels hebben aangeschaft en bij de persoon waar we deze hadden weggehaald de zang van een kanarie hoorden en hij dit soort kwartel aan wees wisten we het zeker. De Jungle Bush is inderdaad een redelijk goede imitator van de kanarie.
De Jungle Bush, ook wel Frankolijn kwartel genoemd is een leuke kwartel om te zien en ook het geluid wat deze kwartel produceert ligt aangenaam in het gehoor. Kenners zeggen dat dit geluid veel op de zang van een kanarie lijkt. Ik heb het met eigen oren gehoord en inderdaad het is waar. Alles over deze kwartelsoort kunt u lezen in dit artikel.
De Jungle Bush
De Jungle Bush of Frankolijn kwartel is met zijn 18 cm iets groter dan de voor ons bekende Chinese dwergkwartel. De aftekening echter is mooier. Ze zijn zwart/bruin van kleur en het mannetje onderscheid zich van het vrouwtje door de mooie zebratekening op de borst. Verder hebben deze kwartels ook sporen op de poten.
Karakter
De Jungle Bush is een luidruchtig beestje met een geluid dat veel weg heeft van de zang van een kanarie. Ze kunnen zowel monogaam als in kleine groepjes leven. Met kanaries of andere zangvogeltjes kunnen ze prima samen gehouden worden. Ook onderling kunnen ze gehouden worden mits er voldoende ruimte en schuilmogelijkheden zijn zoals een struikje of dakpannen waar ze zich onder of achter kunnen verschuilen. Ze zijn niet echt schuw maar ook absoluut niet tam.
Voedsel
Naast gewoon kwartelvoer of pluimveevoer zijn ze ook dol op zaden, bessen en insecten. Ook ruimen ze alles op wat de overige bewoners laten vallen. Ideaal om te voorkomen dat er een teveel aan muizen verschijnt in de voliére. Voldoende water is zeker gewenst. In de broedperiode is het verstandig om kalk bij te voeren.
Broed
De Jungle Bush kan ongeveer 5 tot 7 eitjes per keer uitbroeden, maar zijn zoals de meeste kwartels geen echte goede broeders. Het verzorgen van de jongen echter gaat wel weer goed. De hen verzorgt de jongen en de haan bezorgt het voer. De jongen zijn direct al zelfstandig in het lopen en het eten dus veel bijvoeren is voor de ouders niet nodig. Let wel op dat de haan in deze periode wat agressiever kan zijn.
Zoals veel wordt beweerd zijn deze kwartels vrij luidruchtig, maar niet onaangenaam. Het geluid lijkt op die van een kanarie.
Deze vogels zijn nog niet zo heel veel te koop, daarom kost het aanschaffen van dit soort duidelijk meer dan het aanschaffen van bijvoorbeeld het aanschaffen van Chinese dwergkwartels. Een koppeltje kost al gauw 60 euro. Voor dit bedrag kunt u ongeveer 4 koppeltjes Chinese dwergkwartels aanschaffen.
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
Hoe kan iemand… 3 uur geleden
Zoekterm: fraude met…
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com