Ga naar de bovenkant van de pagina

Cornflakes, ik ben er dol op

Geschreven door Sundari op 29 04 2013. Aantal keer gelezen: 1765. Permalink

Cornflakes, ik ben er dol op

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Ik was een jaar of 10 toen ik voor het eerst kennis maakte met cornflakes. Heerlijk vond ik ze en ik ben er nog altijd dol op. Met koude melk maar ook op andere manieren. 

Cornflakes zijn gekookte en geplette maïskorrels die na het pletten geroosterd worden. Veel meer kom je er niet over te weten. Op het pak staat dat er suiker en zout aan zijn toegevoegd om ze smakelijker te maken. Cornflakes zijn bedacht in Amerika om een gezond ontbijt te maken voor mensen die zich het toen gebruikelijke warme ontbijt met eieren, vlees, pap etc. niet konden veroorloven. 

En de cornflakes waren al snel populair. Ze worden nog altijd gemaakt o.a. door de firma Kellogg's. Ik persoonlijk vind de cornflakes van dat merk ook de lekkerste. Ik heb veel andere merken geprobeerd, maar deze vind ik nog altijd het smakelijkst.

Ik was een jaar of 10 toen mijn moeder thuiskwam met twee gratis pakjes cornflakes. Wij hadden geen idee wat het was en het Engels op de verpakking konden we niet lezen. De meneer in de kruidenierswinkel had verteld dat het een nieuw toetje was dat je in een bord koude melk kon strooien. Zo kwam het dus dat bij ons thuis cornflakes in plaats van een ontbijt een toetje werden.

Ik eet ze nog steeds als toetje of voor de lunch, omdat ik koude melk niet zo lekker vind als ontbijt. Mijn grootmoeder deelde dat bezwaar en heeft ooit eens geprobeerd om de cornflakes op te dienen met warme melk. Dat was geen succes. Je krijgt dan een rare bittere smaak.

Cornflakes vind ik ook heel lekker met yoghurt of hangop of vanillevla. En ik moet bekennen dat ze ook weleens als snack eet zonder iets erbij, als vervanging van chips die ik te vet en te zout vind.

Cornflakes kun je ook gebruiken als vervanging voor paneermeel. Je moet ze dan wel een beetje fijn maken, door er bijvoorbeeld met een deegroller op te kloppen. Ze geven een heerlijk knapperig korstje aan bijvoorbeeld kipfilet of vis. De kipcorn die in je snackbar wel ziet heeft ook een jasje van cornflakes. De kruimels onderin de zak van cornflakes, gebruik ik altijd als paneermeel. 

Ook op een ovenschotel doen de cornflakes het prima als een knapperig laagje, vooral als je ze mengt met gemalen kaas, blokjes kaas of stukjes mozarella.

In Amerika maken kinderen vaak "koekjes" met cornflakes. Je moet daarvoor chocolade smelten in een kommetje ofwel in de magnetron of ouderwets au bain marie. Roer de cornflakes door de gesmolten chocolade en schep bergjes van het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat even opstijven en smullen maar. Volgens sommigen is dit ook lekker met gesmolten marshmallows. Door het mengsel kunnen behalve cornflakes ook noten, rozijnen of stukjes gedroogd fruit worden geroerd om het nog wat lekkerder te maken.

Het grappige van cornflakes is dat ze me eigenlijk nooit gaan vervelen, terwijl dat met andere ontbijtgranen als snel gebeurt. Voor mij blijven ze een prima uitvinding.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Cornflakes, lekker en gezond?

Geschreven door Avanti op 29 03 2012. Aantal keer gelezen: 6759.

Cornflakes is een populair gerecht voor bij het ontbijt. Het ziet er lekker uit, is makkelijk want er hoeft alleen wat melk bij en het smaakt prima. Maar wat zijn cornflakes eigenlijk en zijn ze ook gezond zoals de reclame zegt?

Lees meer...

Top van de dag:

Het gebruik van… 5 uur geleden
Zoekterm: chloordampen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring