Ga naar de bovenkant van de pagina

Bladerdeeg verwerken in gerechten

Geschreven door Redactie op 10 08 2010. Aantal keer gelezen: 4336. Permalink

Bladerdeeg verwerken in gerechten

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Bladerdeeg is heerlijk om te gebruiken in gerechten. We kennen bladerdeeg van de croissants en appelflappen, maar ook in hartige gerechten is bladerdeeg lekker. 

Bladerdeeg, vers of diepvries?

Bladerdeeg is deeg wat na het bakken uit veel dunne laagjes bestaat. Het deeg wordt door bakkers zelf gemaakt en verwerkt in crossaints, taarten en ander gebak. Door mensen thuis wordt vaak diepvriesbladerdeeg gebruikt, bijvoorbeeld van het merk Koopmans.

Zelf bladerdeeg maken kan ook, het kost wel veel tijd, maar het resultaat is lekkerder dan diepvriesbladerdeeg. Op internet zijn diverse recepten te vinden voor het maken van vers bladerdeeg.

Koemelkvrij bladerdeeg

Vers bladerdeeg op plantaardige basis is niet mogelijk om zelf te maken, goed bladerdeeg krijg je alleen door het gebruik van verse geklaarde boter. Dit is boter die koemelk bevat. Diepvriesbladerdeeg is in twee soorten verkrijgbaar, op basis van dierlijke margarine en op basis van plantaardige margarine. De plantaardige versie is geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

Wat kun je doen met bladerdeeg?

Bladerdeeg laat zich zeer makkelijk verwerken. Van diepvriesbladerdeeg kun je heerlijke appelflappen, saucijzenbroodjes, kaasbroodjes en croissantjes maken. Maar ook kun je heerlijke ovenschotels met bladerdeeg maken, bijvoorbeeld een ovenschotel met rijst, welke je in laagjes opmaakt met afgewisseld het rijstmengsel en bladerdeeg, met een laag bladerdeeg bovenop. Je kunt eindeloos variëren. 

Recepten met bladerdeeg worden altijd in de oven klaargemaakt. Door verwarming in de oven rijst het bladerdeeg en er vormen zich laagjes. Het resultaat is een lekker knapperig en bros bladerdeeg.

Kant en klare bladerdeegproducten

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kant en klare bladerdeegproducten te verkrijgen. Deze hoef je alleen maar even in de oven te doen, waarna je een lekker warme snack op tafel zet. Wist je trouwens dat je appelflappen van bladerdeeg eerst kunt klaarmaken en dan invriezen? Krijg je onverwacht bezoek, dan haal je deze uit de vriezer en je hebt binnen een half uurtje een lekkere tractatie op tafel. 


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Wat kun je doen met bladerdeeg?

Geschreven door rinajansen op 22 03 2011. Aantal keer gelezen: 5172.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Bladerdeeg word veel gebruikt door de bakker. Er word van bladerdeeg o.a. worstenbrood, appelflappen en ander gebak gemaakt. Er zijn ook bladerdeegplakjes verkrijgbaar in de supermarkt. Deze bladerdeegplakjes zijn bevroren en erg handig om thuis iets lekker mee te maken. Ook ik gebruik met regelmaat deze bladerdeegplakjes om er een lekker gerecht of hapje mee te maken. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over deze bladerdeegplakjes.



Lees meer...

Witlofflapjes, mijn favoriete gerecht met bladerdeeg

Geschreven door Mereltje op 03 04 2011. Aantal keer gelezen: 2460.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Een heel andere manier om witlof te serveren is in een bladerdeegflapje, heel erg lekker. Witlof is heel erg gezond en op deze manier vinden ook kinderen het vaak erg lekker.

Lees meer...

Bladerdeeg, lekker deeg om allerlei hartige hapjes mee te bereiden

Geschreven door TekstschrijverT op 12 06 2011. Aantal keer gelezen: 3728.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Bladerdeeg zijn vierkante plakjes deeg die kant en klaar in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Deze plakjes deeg lenen zich goed voor de bereiding van diverse lekkernijen. Wellicht zijn saucijzenbroodjes en appelflappen de bekendste lekkernijen die gemaakt worden van dit deeg. Echter leent bladerdeeg zich ook bij uitstek goed voor allerlei hartige hapjes.

Lees meer...

Mijn eigengemaakte appelflappen

Geschreven door justme op 04 01 2012. Aantal keer gelezen: 1955.

Appelflappen bestaan uit bladerdeeg, appel, rozijnen, kaneel en suiker. Dit jaar heb ik ze zelf gemaakt voor Oud en Nieuw!

Lees meer...

Lekkere hapjes van bladerdeeg

Geschreven door Peaches op 25 07 2012. Aantal keer gelezen: 3760.

Met de diepvries bladerdeeg heb je in een handomdraai lekkere hapjes klaar gemaakt. Je hebt ze in de gewone of bereid met roomboter.



Lees meer...

Recept voor bladerdeegsnack met kerrie

Geschreven door City op 15 08 2012. Aantal keer gelezen: 2287.

Deze bladerdeegsnack is makkelijk te maken en neemt ook niet teveel tijd. De meeste tijd, zo'n 20 minuutjes is eigenlijk de oventijd. Als je het gaat proberen, succes ermee en genieten maar!

Lees meer...

Zelf appelflappen maken

Geschreven door justme op 11 01 2013. Aantal keer gelezen: 2009.

Bijna ieder jaar met Oud en Nieuw ga ik weer aan de slag met het bakken van appelflappen! Eigenlijk kan je natuurlijk het hele jaar door genieten van een lekkere appelflap, maar met Oud en Nieuw geniet ik er het meest van. Ik maak ze dus zelf en ik zal hier beschrijven hoe ik dat doe.

Lees meer...

Lekkers met bladerdeeg

Geschreven door An9ela op 10 11 2013. Aantal keer gelezen: 1593.

Met bladerdeeg valt er een hoop lekkers te maken en het is ook nog eens goedkoop. In dit artikel zal ik drie zelfbedachte recepten prijsgeven die met bladerdeeg gemaakt kunnen worden.



Lees meer...

Samen appelflappen maken

Geschreven door Gea12 op 22 04 2014. Aantal keer gelezen: 1198.

Vandaag hadden mijn man en ik zin om appelflappen te maken voor ons gezin. Onze oudste dochter wilde heel graag een keer koken en bakken met papa en mama en omdat we door de Paasdagen een dag extra hebben, hebben wij besloten om vandaag appelflappen te maken.



Lees meer...

Top van de dag:

Ervaringen met… Gisteren
Zoekterm: forsteo…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring