Ga naar de bovenkant van de pagina

Alleen eten: wat zet je op tafel?

Geschreven door Conny Tromp op 03 04 2016. Aantal keer gelezen: 772. Permalink

Alleen eten: wat zet je op tafel?

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Alleen eten is niet altijd even leuk, je zult al snel geneigd zijn om te kiezen voor een “makkelijke” hap. Veel mensen die alleen zijn koken nooit omdat ze het niet de moeite vinden om voor één persoon te koken. Maar gezond blijven is ook belangrijk

Alleen eten

Natuurlijk is niet het erg om eens voor een gemakkelijke magnetronmaaltijd of een snelle hap van de snackbar te kiezen als je eens een keer alleen eet, maar veel mensen zijn tegenwoordig eenzaam en eten altijd alleen.

Vaak is het dan best lastig om te bedenken wat je voor jezelf moet klaarmaken, misschien heb je helemaal geen zin om te koken als verder toch niemand van je zorgvuldig klaargemaakte maaltijd proeft.

Maar de kant en klaar maaltijden zijn niet al te gezond. Natuurlijk is het heel makkelijk om een stoommaaltijd of magnetronmaaltijd te halen bij de super. Of zelfs eten te bestellen en thuis te laten bezorgen als je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Maar juist deze makkelijke maaltijden bevatten vaak veel teveel vet en zout, waardoor vaker dan één keer per week een dergelijke maaltijd eten niet aan te bevelen is.

Daarnaast zijn de kant en klaar maaltijden veel duurder dan zelf koken.

Maar wat eet je als je alleen bent?

Het vervelende is dat er wel kleine porties worden verkocht tegenwoordig, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn, maar het aanbod is wel heel beperkt en ook zijn de kleine portieverpakkingen vaak veel duurder in verhouding tot de grotere porties.

Het is daarom sowieso goedkoper om voor twee of meer dagen tegelijk te koken. De meeste recepten zijn voor 4 personen. Wanneer je een aantal recepten kiest van eenpansmaaltijden of ovenschotels, dan kun je deze klaarmaken en in 4 porties verdelen. Eén portie eet je op de dag dat je gekookt hebt, een portie eet je de volgende dag en 2 porties bewaar je in de vriezer. Deze kun je in de volgende weken gebruiken.

Na twee dagen kook je weer een andere schotel, waarvan je weer twee dagen eet, de twee overgebleven porties bewaar je in de vriezer. Twee dagen later kun je weer hetzelfde doen, nu heb je 6 porties eten in de vriezer voor de volgende week.

Waar vind je makkelijke recepten?

Heb je een grote vriezer, dan kun je eindeloos variëren met ovenschotels, pastaschotels of éénpansgerechten. Deze kun je helemaal naar je eigen smaak klaarmaken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de recepten op AH.nl. Hier kun je eindeloos naar recepten zoeken die gemakkelijk klaar te maken zijn. En er zijn zowel recepten met vlees als met vis of vegetarisch.

Ook op de website Smulweb.nl kun je heel veel lekkere recepten vinden. En weet je: de dag nadat je de schotels hebt klaargemaakt zijn ze vaak nog lekkerder ook, de smaken van de verschillende ingrediënten hebben zich dan nog beter vermengd.

Nog een voordeel: krijg je onverwacht eters, dan heb je altijd een reserve voorraadje in de vriezer. Zo kun je zelfs je onverwachte gasten een lekkere en gezonde maaltijd voorzetten!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Boxershort die… 53 min geleden
Zoekterm: boxers die niet…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring