Geschreven door Gladys1980 op 11 08 2017. Aantal keer gelezen: 1975. Permalink
Categorieën:
Eten en Drinken,
Restaurants.
De laatste jaren zijn de All You Can Eat restaurants als paddenstoelen de grond uit geschoten. Als eerste veranderden veel Chinese restaurants in wokrestaurants, er kwamen sushirestaurants waar je bijna onbeperkt kon eten en daarna volgden de wat meer algemene All You Can Eat restaurants. Het concept lijkt aantrekkelijk, maar is het dat ook?
All You Can Eat: eten zoveel je wilt
Eten zoveel je wilt klinkt heel aantrekkelijk. Het gevoel dat je waar voor je geld krijgt is prettig en wat is er leuker dan meerdere keren kunnen opscheppen terwijl het je niks extra kost? Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht of twee van alles kan ook, zoveel als je wilt.
De voordelen van All You Can Eat
Eten bij een All You Can Eat restaurant heeft de volgende voordelen:
De nadelen van All You Can Eat
Helaas zitten ook nadelen aan het eten bij een All You Can Eat restaurant.
Mijn ervaring met All You Can Eat
Inmiddels heb ik al een aantal All You Can Eat restaurants van binnen gezien en ik moet zeggen dat vooral de kwaliteit erg kan verschillen. Ik ga het liefst naar een sushirestaurant, waar je meestal vijf rondes aan sushi en andere kleine Japanse gerechtjes kan bestellen. Men zegt dat de sushi in dergelijke restaurants altijd slecht is, maar ik vind dat alleszins meevallen. De ene is wel beter dan de ander, maar echt slecht heb ik het nog niet meegemaakt.
Ik vond ook een Rodizio restaurant (Braziliaans) in Scheveningen erg goed. Er is een klein buffet voor bijgerechten en het vlees wordt direct van de grill aan tafel gesneden en op je bord gelegd. Men komt zeer regelmatig langs met weer een ander soort vlees. Erg lekker.
De algemene All You Can Eat restaurants vind ik minder. Je moet steeds van tafel af om eten te halen, het is echt massavoedsel en soms sta je echt lang in de rij voor je gebakken biefstukje, terwijl de tijd verder tikt. En uit testen blijkt dat de gerechten in dergelijke restaurants niet altijd op een veilige en hygiënische temperatuur bewaard worden.
En culinair genieten is er echt niet bij. Waar ik in andere restaurants echt kan genieten van met zorg klaargemaakte en smakelijke gerechten is het hier allemaal zeer eenvoudig. Geen verfijnde kruiden en smaken, maar eenheidsworst. Jammer, maar dan ga ik toch liever naar een gewoon restaurant.
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
Recepten die… 3 dagen geleden
Zoekterm: https:/…
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com